Home

Nieuws 283 x bekeken

Debat over Hedwigepolder uitgesteld

Den Haag - Het debat over de Hertogin Hedwigepolder gaat woensdagavond niet door.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil eerst een brief van staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) over de kwestie ontvangen. Het voorstel voor uitstel was afkomstig van PVV’er Richard de Mos, die de kwestie te gevoelig vindt om aan een demissionair kabinet over te laten. Hij kreeg hiervoor steun van onder meer VVD en CDA. De linkse oppositie heeft geen behoefte aan opschorting.

Op verzoek van Gerard Schouw (D66) komt er nu eerst een brief van Bleker over diens strategie nu het kabinet is gevallen.
Het voor vanavond geplande debat zou een voortzetting zijn van het voortijdig afgebroken overleg van vorige week. Toen leek een meerderheid van de Kamer zich achter het nieuwe alternatief van de staatssecretaris te scharen, maar sinds dat De Mos zich onomwonden tegenstander van dit plan heeft verklaard is daar niet langer sprake van.
De SP wil dat het debat - na ontvangst van de brief - donderdag alsnog wordt gehouden. Het is nog onduidelijk of hier een meerderheid voor bestaat, maar dat lijkt niet waarschijnlijk. De verwachting is dat het dossier na het meireces, dat vrijdag begint, controversieel wordt verklaard. Dit betekent dat er pas onder een nieuw kabinet een definitief besluit wordt genomen over het lot van de Hedwigepolder.

Of registreer je om te kunnen reageren.