Home

Nieuws

De Valk Wekerom boekt klein positief resultaat

Lunteren – Coöperatie De Valk Wekerom heeft het boekjaar 2011 afgesloten met een klein positief resultaat na belastingen van 51.000 euro.

Het bruto resultaat van de coöperatie (mengvoeractiviteiten en winkels) kwam uit op 119.000 euro. Met de deelnemingen meegeteld (broederij Lagerweij) komt het bruto resultaat 34.000 euro lager uit. Deze gegevens heeft De Valk Wekerom bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering.

De Valk heeft het afgelopen jaar scherp gevaren, verwoord directeur Bart Eggink. Het bedrijf heeft begin vorig jaar het bedrijfsresultaat over 2010 (642.000 euro) vrijwel geheel uitgekeerd aan de leden en klanten in de vorm van een korting van € 3,50 per ton. Verder heeft de coöperatie gewerkt met een bruto marge van 11 procent tegen 14 procent in voorgaande jaren. Dat komt dus neer op een kostenbesparing van 21 procent. Ook heeft het bedrijf daar waar nodig klanten ondersteuning verleend.

De voerafzet over 2011 was 5 procent lager en komt uit rond 247.000 ton. Volgens Eggink is in de legsector toch nog een kleine plus geboekt in de afzet van een half procent. In de varkenshouderij is 6 procent minder voer afgezet, en in de rundveesector 2 procent.

De Valk Wekerom kocht vorig jaar een voerfabriek in Meppel. Tot nog toe heeft de Valk daar vooral op- en overslagactiviteiten gedaan. De fabriek wordt binnenkort in productie genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.