Home

Nieuws 1405 x bekeken 1 reactie

Daling afzet varkensvoer kost banen bij Forfarmers

Lochem – Bij Forfarmers verdwijnen de komende drie jaar 160 arbeidsplaatsen.

Dat is een uitvloeisel van de overname van Hendrix in combinatie met een sterke afname van de afzet van varkensvoer. Zestig werknemers wacht gedwongen ontslag. Dat blijkt uit het formatieplan dat Forfarmers heeft opgesteld nadat de fusie per 1 april officieel is goedgekeurd door de NMA.
Waar de ontslagen vallen, wil directeur Ruumpol niet zeggen. Wel verklaart hij dat het hele bedrijf tegen het licht is gehouden. Het bedrijf is in onderhandeling met de vakbonden en de ondernemingsraad over een sociaal plan. Forfarmers heeft in totaal 1.500 medewerkers.
Ruumpol verklaart dat de krimp in het personeelsbestand niet alleen voortvloeit uit de fusie zelf. Ook de sterke afname in de afzet van varkensvoer speelt een rol. Ruumpol spreekt van een daling in de totale afzet van varkensvoer van 20 procent in drie jaar tijd; 10 procent dit jaar en de beide volgende jaren nog eens elk vijf procent. Hij verwacht door groei in marktaandeel dat de daling bij Forfarmers zelf lager zal zijn.
Voor de overname van het Britse veevoerconcern BOCM Pauls verwacht Forfarmers deze zomer goedkeuring te krijgen.

Johan Oppwal

Eén reactie

  • marieke1

    Logisch dat na de overname van Hendrix er personeel uit moet want ze hebben de fabrieken overgenomen maar de klanten van Hendrix willen niet mee. Het personeel kan wel bij andere veevoerproducenten aan het werk want die nemen de klanten wel over.

Of registreer je om te kunnen reageren.