Home

Nieuws 3 reacties

Coppens diervoeders wil uitbreiden

Helmond - Coppens diervoeders gaat de productie van zijn varkens- en pluimveevoer in Helmond uitbreiden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Daarmee wordt begonnen in januari 2013. In januari volgend jaar verhuist de visvoertak van Coppens naar een productiebedrijf in Duitsland, net over de grens bij Venlo. Dat schept ruimte voor extra productie van voeders in de fabriek in Helmond.
Coppens produceert momenteel circa 300.000 ton diervoeders op jaarbasis. “Dat kan na de verhuizing van de visvoerproductie gefaseerd groeien naar 400.000 tot 450.000 ton”, zegt algemeen directeur Ad Kemps.

Laatste reacties

  • pdenh1

    wat een moed om in een eerder krimpende mengvoedermarkt toch uit te breiden;Ongetwijfeld zal het businessplan uitwijzen, dat investeringen verantwoord zijn. Vraag is alleen of de schaalgrootte niet te klein is t.o.v.de Heus, Agrifirm en Forfarmers om concurrerend in de markt te staan. In dien er een bekwame inkoper van mengvoedergrondstoffen is, kan zulks het rendement al zeer gunstig beinvloeden!!. We wensen Coppens alle succes toe.

  • John*

    tja groot en lomp tegenover klein en flexibel. Vion is ook groot maar doet het echt niet beter dan een van rooi..

  • drikhend

    Groter het grootste . Onder het mom van de beste prijs voor de boer te kunnen maken . De grote jongens noemen dit markt dominantie . Zij willen dus de prijs kunnen bepalen . En dat schept bij mij en ik denk bij steeds meer mensen het idee dat dit niet in het voordeel van de boer ( Klant) is . maar om zelf hun winst veilig te kunnen stellen . Als er al scherp ingekocht wordt dan kan het voordeel daar niet zitten . Ik denk dat moment van inkopen en de manier van aanvoeren van grondstoffen meer effect hebben op de voer prijs dan de hoeveelheid . Denk daar bij ook aan de inkoop combinaties die er zijn . En de in de grote jongens der ogen kleine fabrikanten , zijn ook veel al bedrijven die meer dan 5000 ton voer per week maken . En met kwaliteit en prijs makkelijk mee kunnen . Sterker nog de laatste jaren op eigen kracht nog groeien terwijl de grote jongens overnemen en fuseren om te groeien of in omzet op pijl te blijven .Bij kleine bedrijven zullen de beslissingen nog snel genomen kunnen worden . Maar bij andere grote bedrijven zal dit ook moeten . Maar of bij enkele hun structuur dit toestaat is de vraag .Want wie is uiteindelijk de baas En het kan dan gebeuren dat schaalvoordeel wat er kan zijn verloren gaat aan het uit de kluiten gewassen bedrijf wat uiteindelijk de menselijke maat te boven gaat .. Want nog veel boeren kiezen voor kwaliteit , prijs en korte lijnen . Men wil nog gekend zijn en geen klant nummer .

Of registreer je om te kunnen reageren.