Home

Nieuws 439 x bekeken

College van Beroep bevestigt mestboetes

Den Haag – Twee bedrijven uit Noord-Brabant`moeten mestboetes betalen van respectievelijk bijna 9.000 en bijna 38.000 euro.

Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in hoger beroep bepaald.
De bedrijven waren door de rechtbank in Breda veroordeeld. Een van de twee bedrijven had geen administratie bijgehouden van de aanvoer van mest. Volgens onderzoek van de Algemene Inspectiedienst zou ongeveer 872 ton pluimveemest op die manier zijn weggewerkt.
Het andere bedrijf heeft bij de aanwending van mest ruim 3.700 kilo stikstof en ruim 200 kilo fosfaat te veel aangewend.
Advocaat Joost de Rooij van beide bedrijven voerde ondermeer aan dat er sprake was van omkering van de bewijslast, waardoor de bedrijven hun eigen onschuld moesten bewijzen. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven neemt die redenering niet over. Volgens het college zijn de bedrijven door de rechtbank in Breda terecht veroordeeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.