Home

Nieuws 556 x bekeken 1 reactie

Ciolos wil verplichte steun jonge boeren

Brussel – Eurocommissaris Dacian Ciolos roept de EU-lidstaten en het europarlement op de door hem voorgestelde steunmaatregelen voor jonge boeren in alle landen verplicht te stellen.

Dat zei hij donderdag tijdens een seminar in Brussel over dit onderwerp. Volgens Ciolos gaan er steeds meer stemmen op om zijn plannen vrijwillig te maken, zodat lidstaten zelf kunnen beslissen of zij extra steun willen geven aan starters.
”Het politieke doel van deze maatregelen zou ernstig worden verzwakt indien deze niet verplicht worden gesteld. Dit betekent dat wij geen collectieve, Europese aanpak hebben. We moeten ons richten op de problemen van jonge boeren, niet de grenzen van de lidstaten.”
Volgens de plannen van Ciolos, onderdeel van zijn voorstel voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, krijgen jonge boeren vanaf 2014 in de eerste vijf jaar van hun ondernemerschap extra bedrijfstoeslagen. Het is deze maatregel die hij verplicht wil stellen. Verder is er ook voorzien in steun via de tweede pijler van het landbouwbeleid.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Beter is het jonge boeren te besschermen tegen multinationals ,zodat ze, als ze ouder worden ook nog kans maken te overleven. Anders zal het zo zijn dat ze jong te veel inversteren zodat ze de rest van hun leven als slaven voor de multinationals als RABO/Z.L.T.O moet DOO(D) R werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.