Home

Nieuws

Cargill boekt sterk verbeterde kwartaalcijfers

Minneapolis - Cargill heeft in het afgelopen kwartaal een winst geboekt van 766 miljoen dollar (585,4 miljoen euro), een fractie meer dan een jaar eerder.

De omzet van het grootste agriconcern ter wereld is 5 procent gestegen tot 31,9 miljard dollar (24,4 miljard euro). Met name de divisie die voedingsingrediënten waaronder vlees en mout maakt, droeg bij aan de groei.
Volgens topman Greg Page was de markt onvoorspelbaar maar slaagde Cargill er beter dan in voorgaande kwartalen in de markt in te schatten en risico’s in te dekken. Cargill boekte een kwartaal eerder (looptijd van september tot en met november) een winst van 100 miljoen dollar, waarmee het Cargill’s slechtste kwartaal sinds 2001 was.
De divisie die agrarische grondstoffen inkoopt en (deels) verwerkt tot bijvoorbeeld bio-ethanol presteerde volgens Page aanzienlijk beter dan in het voorgaande kwartaal. De divisie die veevoer presteerde volgens Cargill beter, al werden resultaten vanwege druk op boereninkomens nog wel beperkt.
Cargill is geen beursgenoteerd bedrijf en hoeft daarom minder cijfers bekend te maken dan bijvoorbeeld Bunge or Archer Daniels Midland. Cargill heeft vorig jaar een groot saneringsplan doorgevoerd, waarbij 2.000 werknemers zijn ontslagen en het hoofd van de suikerdivisie, Jonathan Drake, is vervangen.
Cargill verkocht ook de afdeling die smaakstoffen maakt aan de Kerry Group.

Of registreer je om te kunnen reageren.