Home

Nieuws 607 x bekeken 2 reacties

Brussel ontkent akkoord Hedwigepolder

Brussel - De Europese Commissie ontkent dat er al een akkoord met Nederland is over de Hedwigepolder.

Een woordvoerder van verantwoordelijk Europees Commissaris Janez Potocnik (Milieu) sprak donderdag verder tegen dat de commissie vrijdag een brief naar Den Haag zal sturen. Hij verwacht wel ,,snel'' een reactie.

Volgens ingewijden is de commissie nog niet helemaal tevreden met het Nederlandse alternatief voor een totale ontpoldering van de Zeeuwse polder. Brussel wil dat de alternatieve plannen precies evenveel natuur opleveren als het onder water zetten van de Hedwigepolder.

De Europese Commissie eist compensatie voor de uitdieping van de Westerschelde. Door die uitdieping, ten gunste van de Antwerpse haven, gaat natuur verloren.

Laatste reacties

  • Maleier

    Compensatie is volkomen redelijk.

  • zanden

    Door haar zelf op Europees niveau gemaakte afspraken blijken bij de Nederlandse overheid geen afspraken meer te zijn. Intussen wordt maar liefst elk jaar weer 1800 hectare aan Nederlandse landbouwgrond onttrokken aan voedselproductie en in de vorm van mais als afval in de mestvergister gestort. Zesmaal de Hedwigepolder.

Of registreer je om te kunnen reageren.