Home

Nieuws

Britse subsidies voor groener boeren

Londen – Britse boeren, tuinders en bosbouwers kunnen tot 30.000 euro subsidie krijgen voor investeringen in groene projecten en nieuwe machines om duurzamer te kunnen werken. Het plattelandsministerie Defra heeft in totaal 24 miljoen euro uitgetrokken voor die regeling.

De subsidies zijn bestemd voor projecten die energie besparen en de CO2-uitstoot terugbrengen. Dat kan bijvoorbeeld door via een betere toepassing van mest de afhankelijkheid van kunstmest terug  te dringen, de kwaliteit van de grond of de gezondheid en het welzijn van de dieren te bevorderen, water te besparen of hergebruiken of hout op een meer efficiente manier te produceren.
Het ministerie kan tot 40 procent van de kosten van een project subsidieren. Staatssecretaris Jim Paice: ’’Zo’n duizend boeren en plattelandsbedrijven kunnen deze weken goed nieuws op de mat verwachten. Wij stellen hen in staat nieuwe mogelijkheden op te pakken om hun winst op te krikken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.