Home

Nieuws

Britse regering helpt FAO landbouwstatistieken verbeteren

Rome - De Britse regering doneert 16 miljoen pond (19,4 miljoen euro) aan een FAO-programma dat de kwaliteit van landbouwstatistieken moet verbeteren.

Het programma is erop gericht met name meer informatie te verzamelen ook voor boeren in arme landen, en deze boeren te leren de statistieken tot hun voordeel te gebruiken.
De contributie heeft betrekking op de eerste fase van het programma dat loopt van 2012 tot en met 2016, en is vooral gericht op boeren in 90 landen in vooral Afrika en Azië. “Het versterken van de positie van boeren kan hun leverns veranderen”, aldus directeur-generaal José Graziano da Silva van de FAO.
Het programma krijgt een totaal budget van 62 miljoen euro. Het programma is deels opgesteld in samenspraak met de Wereldbank. Volgens de FAO geldt Ethiopië als schijnend voorbeeld van hoe statistieken kunnen bijdragen aan minder honger. In het verleden waren de statistieken in het land zeer onbetrouwbaar, maar nu hebben ze volgens de FAO voldoende kwaliteit om beleid op te maken.
Overigens verstrekt het wereldvoedselprogramma van de VN, WFP genoemd, volgens hun website nog wel aan 3,7 miljoen Ethiopiërs voedselhulp.

Of registreer je om te kunnen reageren.