Home

Nieuws 2281 x bekeken

Bleker wil boek over samenwerking met PVV snel sluiten

Den Haag – Demissionair staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) wil het boek over de samenwerking van het CDA met de PVV liefst zo snel mogelijk sluiten. Dat zegt hij in een interview in dagblad Trouw.

"Het is voor mij een gesloten boek. Ik leg het ergens in een hoekje, ik laat het daar liggen, er komt stof op, en het stof blijft erop."
Bleker toont zich in het interview niet verrast dat PVV-leider Wilders de samenwerking met VVD en CDA beëindigde. Toch heeft hij geen spijt van de samenwerking. "Andere mogelijkheden waren niet geslaagd", aldus Bleker in Trouw. Hij wijst erop dat voor het CDA regeren met de PVV geen serieuze optie was, tot formateur Ruud Lubbers kwam met de opdracht om samenwerking met VVD en PVV te bekijken. Bleker was uiteindelijk wel tevreden over het resultaat.
Na de beëindiging van de samenwerking met Wilders is Bleker er klaar mee. In Trouw zegt hij dat hij er verder geen energie en tijd meer aan wil besteden. Hij wil zich vooral richten op de toekomst van het CDA.

Of registreer je om te kunnen reageren.