Home

Nieuws 279 x bekeken

Bleker: klimaat belangrijk bij G20-top

Den Haag - De klimaateffecten van de landbouw staan bovenaan de prioriteitenlijst van staatssecretaris Henk Bleker wanneer hij eind volgende maand aanschuift bij de G20-top van landbouwministers in Mexico.

Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. Volgens Bleker is er een forse productiviteitsgroei nodig om de stijgende wereldbevolking te kunnen voeden, maar moet dit wel op duurzame wijze gebeuren. In september organiseert hij samen met Vietman een conferentie over dit onderwerp.
Ook wil Bleker zich in G20-verband inzetten voor samenwerking met het bedrijfsleven en het verbinden van onderzoek en praktijk. Ten slotte pleit hij voor de ontwikkeling van marktconforme financierings- en risicomanagmentsinstrumenten om een duurzame productieverhoging mogelijk te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.