Home

Nieuws

Bleker houdt vertrouwen in Efsa

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) twijfelt niet aan de onafhankelijkheid van de Europese voedselveiligheidsorganisatie Efsa. 

Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.
Aanleiding is niet de kritiek die onlangs in het Europees Parlement (EP) klonk, maar een studie van twee organisaties die onderzoek doen naar de invloed van het bedrijfsleven op de EU-politiek. Belangrijkste conclusie is dat de invloed van de industrie op risicobeoordelingen onevenredig groot is. Volgens Bleker is het echter logisch dat de Efsa voor een belangrijk deel leunt op de deskundigheid binnen het bedrijfsleven.
Vorige maand schortte het EP de beoordeling van de jaarrekening van de Efsa op, omdat het onvoldoende vertrouwen heeft in de onpartijdigheid van de organisatie. Het parlement wil dat de Efsa eerst de cv’s van alle medewerkers publiceert.

Of registreer je om te kunnen reageren.