Home

Nieuws 484 x bekeken

Bleker: geen problemen met uitvoering MER

Den Haag – De Inspectie voor de Leefomgeving en Transport heeft de afgelopen jaren geen signalen ontvangen over het niet correct uitvoeren van Milieu Effect Rapportages (MER) bij veehouderijbedrijven in Noord-Brabant.

Dat zegt demissionair staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) in reactie op kamervragen van Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren.
De reactie van Bleker is opvallend, gezien het jaaroverzicht van de Commissie voor Milieueffectrapportage. Zij constateert dat ruim 80 procent van de Milieueffectrapportages die gemaakt worden voor intensieve veebedrijven in 2011 niet voldeden aan de kwaliteitseisen.
Bleker heeft alleen incidenteel berichten gehad dat de regels niet correct werden uitgevoerd, maar ziet hierin geen aanleiding voor verder onderzoek naar het niet naleven van de MER-regels door gemeenten. Wel gaat de staatssecretaris gemeenten via bestaande voorlichtingskanalen informeren over een goede toepassing van de MER-plicht en de MER-beoordelingsplicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.