Home

Nieuws 575 x bekeken 2 reactieslaatste update:13 feb 2013

’Biodiesel slechter dan gewone diesel’

Amsterdam – Biodiesel uit koolzaad, soja en palmolie is slechter voor het milieu dan diesel.

Biobrandstoffen op basis van afval en restproducten scoren beter. Het is voor het eerst dat er een ranking is gemaakt tussen verschillende biobrandstoffen. De ranking is gemaakt door onderzoeksbureau CE Delft, in opdracht van Greenpeace.
Biodiesel is de biobrandstof die het meest wordt gebruikt in het Europese verkeer. Uit het onderzoek blijkt echter dat elektrisch rijden op basis van duurzame elektriciteit en biobrandstoffen op basis van afval en restproducten, het beste is in vergelijking met gewone diesel en benzine en elektrisch rijden.
De Europese Commissie verwacht dat in 2020 de biobrandstoffen voor 70 procent uit eerste generatie biodiesel zullen bestaan. Biodiesel uit palm- en sojaolie leiden tot ontbossing in Indonesië en Zuid-Amerika. Het zijn de biodiesels uit deze landen waarvan de export naar Europa nu sterk toeneemt.

Laatste reacties

  • agratax1

    Waarom blijven de beleidsmakers achter de eerste generatie biodiesel aan hobbelen en in een tijd dat er sinds jaar en dag al een techniek in Twente uitgewerkt is om de zgn. tweede generatie biodiesel te maken uit alle mogelijke organische materialen. http://www.btg-btl.com/index.php?r=technology

  • denker123

    In Europa 7% grond braakleggen voor meer natuur,zo wil het landbouwcommissaris Ciolos.En daarna biodiesel invoeren van gekapt regenwoud uit Zuid Amerika,alsof de extra co2 uitstoot tegen te houden is voor de grens. agratex1 de tweede generatie biodiesel is heel mooi maar zal in hoeveelheden zeer beperkt blijven,en het produktie proces staat nog niet goed op punt .In de Amerikaanse staat Georgia is zo pas een fabriek failliet die van houtafval biodiesel maakte.

Of registreer je om te kunnen reageren.