Home

Nieuws 774 x bekeken

'Bewijs MKZ Kootwijkerbroek brokkelt af'

Kootwijkerbroek - Veehouder Gert Jan Dokter zegt dat opnieuw de onjuistheid van de vaststelling van mond- en klauwzeer in Kootwijkerbroek is aangetoond.

Volgens hem blijkt onder meer uit een emailwisseling tussen externe experts en het ministerie dat één van de experts afstand neemt van de uitkomsten van de uitslagfax, die op 28 maart 2001 leidde tot de ruiming van bedrijven in en om Kootwijkerbroek. Dokter is een van de veehouders die een procedure voeren tegen het besluit om Kootwijkerbroekse bedrijven te ruimen. Woensdag is een hoorzitting in Den Haag.
In de emailwisseling tussen het departement en de buitenlandse experts vragen Nigel Ferris en Kris de Clercq met name opheldering over de onderzoeksokpdracht. Het ministerie had een Engelstalige en een Nederlandstalige opdracht geschreven, die inhoudelijk niet precies overeenkwamen.
De Vlaamse MKZ-deskundige Kris de Clercq zegt in een reactie op het bericht van Dokter dat hij op geen enkele manier afstand neemt van het eindrapport, dat hij samen met Ferris geschreven heeft. “Wij hebben per email aanvullende vragen gesteld en als je daar één elementje uithaalt, kun je daar allerlei conclusies uittrekken. Die email is echt niet bedoeld om afstand te nemen, maar om duidelijkheid te verkrijgen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.