Home

Nieuws 240 x bekeken

Bayer profiteert van vraag naar pesticiden

Leverkusen – De Duitse chemiegigant Bayer heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van de sterke vraag vanuit de landbouwsector naar bestrijdingsmiddelen. Daarmee werd margedruk bij de plasticdivisie, veroorzaakt door stijgende grondstofkosten, opgevangen.

Dat blijkt uit de resultaten die donderdag bekendgemaakt werden. De nettowinst steeg met 53,5 procent naar 1,05 miljard euro, de omzet nam met 6,8 procent toe tot iets meer dan 10 miljard euro. Bij het onderdeel Cropscience, dat bestrijdingsmiddelen maakt, namen de opbrengsten met 15,6 procent toe tot 2,25 miljard euro. Het bedrijfsresultaat verviervoudigde bijna tot 851 miljoen euro. De divisie Materialscience, waaronder de productie van plastic valt, voerde de omzet met 3,8 procent op tot 2,78 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde echter met 38 procent tot 127 miljoen euro.
Bestuursvoorzitter Marijn Dekkers sprak van een goede start van het jaar. "Op basis van deze resultaten krijgen we meer vertrouwen in de rest van het jaar."

Of registreer je om te kunnen reageren.