Home

Nieuws 2627 x bekeken 5 reacties

Atsma bezorgd om waterschappen

Donkerbroek - Nu de politieke verhoudingen in Den Haag plots zijn verschoven, maakt demissionair staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) zich ernstig zorgen over het voortbestaan van de waterschappen.

Hij vreest dat een meerderheid in de Tweede Kamer de Waterschapswet controversieel wil verklaren.

Een woordvoerder van Atsma bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in het Friesch Dagblad. Als de Waterschapswet controversieel wordt verklaard, wordt deze op de lange baan geschoven. Dat kan er volgens Atsma voor zorgen dat een bezuiniging van 750 miljoen euro per jaar op de helling komt te staan.

De waterschappen zouden de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de veiligheid van een deel van de dijken in Nederland. Als dat niet doorgaat kunnen de consequenties enorm zijn. "Dat wordt nog schrikken voor een hoop Kamerleden", aldus Atsma in de krant.

De staatssecretaris heeft de waterschappen en andere betrokkenen opgeroepen om hun invloed uit te oefenen op politici in Den Haag in de hoop het tij nog te keren. "Ik zal er alles aan doen de Waterschapswet te behouden. In het belang van heel Nederland, willen we droge voeten houden."

Laatste reacties

 • Spotvogel

  Asl ik de foto bekijk dan maakt Astma zich vooral zorgen om zijn eigen (politieke) voortbestaan. Volkomen terecht, lijkt me!

 • aarthamstra1

  Het waterschap dump plaats voor mislukte elite opheffen , vervangen door deskundige AMBTENAREN zonder tweede agenda, is in ieders belang.

 • h.zator

  Taak van het waterschap kan best als een afdeling van de provincie worden uitgevoerd, dan nog is er een heel grote besparing mogelijk!

 • Kees van Rooijen

  In het rivierengebied is niet alleen de waterveiligheid maar ook het beheer van het detailwatersysteem bij het bestuur van het waterschap in goede handen. De categoriën bepalen al gedurende vele eeuwen samen het voorzieningenniveau van waterkwaliteit en waterkwantiteit. Ook als er pijnlijke maatregelen moesten worden genomen zoals de dijkverzwaring kon het bestuur uiteindelijk rekenen op draagvlak bij haar ingelanden. Daardoor woon en werk ik met veel plezier in het gebied en geniet ik dagelijks van het mooie landschap.

 • schoenmakers1

  opdoeken het gehele waterschap, het is enkel nog een veredelde natuurclub waar verplicht iedere nederlander contributie aan moet betalen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.