Home

Nieuws 921 x bekeken

App voor bedrijfsgezondheidsplan populair

Deventer – 126 rundveedierenartsen hebben inmiddels de nieuwe applicatie (app) van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) gedownload.

Met deze app kan de dierenarts samen met de veehouder in de stal een bedrijfsgezondheidsplan opstellen.
Melkveebedrijven moeten sinds 1 april dit jaar een bedrijfgezondheidsplan hebben om het antibioticagebruik op het bedrijf inzichtelijk te maken. Met de app kunnen rundveedierenartsen gemakkelijk op de Ipad zo’n bedrijfgezondheidsplan opstellen. ”Met de app kan de dierenarts ook werken zonder een internetverbinding, handig voor in de stal of op locaties in het buitengebied. Eenmaal terug op de praktijk (of een andere plaats met een internet verbinding) kunnen de gemaakte plannen worden gesynchroniseerd met Veeonline”, aldus Jessica van Stek van de GD.
De app werkt niet voor veehouders maar ze kunnen via Veeonline de gemaakte plannen wel gratis inzien en digitaal ondertekenen. ”De app is net een week gratis te verkrijgen via de appstore en is inmiddels al door 126 dierenartsen gedownload. Daar zijn we erg tevreden mee”, aldus Van Stek.

Of registreer je om te kunnen reageren.