Home

Nieuws 189 x bekeken

Agrofoodsector geeft prioriteit aan innovatie

Utrecht – Vernieuwing van producten en bedrijfsprocessen is voor de komende jaren de hoogste prioriteit in de agrofoodsector.

Dit blijkt uit het Agrofood Strategy Trends-onderzoek 2012 van adviesorganisatie Berenschot en het vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie VMT.
De helft van de respondenten in het onderzoek geeft aan dat innovatie prioriteit is in hun bedrijfsstrategie in 2012 en 2013. Tweederde van de agrofoodbedrijven is van plan te investeren in innovatie en Research & Development. Vooral in de foodindustrie noemt 72 procent van de respondenten dit onderwerp als voornaamste prioriteit.
Bouwen aan het merk en maatschappelijk verantwoord ondernemen gooien ook hoge ogen. Respectievelijk 29 en 28 procent van de respondenten geeft dat deze onderwerpen voor de komende jaren van strategisch belang zijn.
De agrofoodsector laat de strategie van kostprijsreductie achter zich. Echter het percentage bedrijven dat kiest voor de strategie gericht op prijsconcurrentie is groter in de agrofood dan in andere sectoren van de Nederlandse economie: 16 tegenover 9 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.