Home

Nieuws 325 x bekeken

Aandeelhouders Forfarmers stemmen in met overname BOCM Pauls

Lochem – De algemene vergadering van aandeelhouders van Forfarmers Group BV heeft woensdag goedkeuring verleend aan de voorgenomen overname van het Britse veevoederconcern BOCM Pauls.

Dat heeft Forfarmers bekend gemaakt. Volgens een woordvoerder van Forfarmers was de goedkeuring nagenoeg unaniem. 99,8 procent van de aandeelhouders was voor de overname. 87,6 procent van de aandelen Forfarmers zijn in bezit van coöperatie Fromfarmers; de rest is van andere partijen.
Met deze goedkeuring is weer een stap gezet naar de volledige overname van het Britse bedrijf. De Britse en Europese mededingingsautoriteiten moeten zich nu nog uitspreken over de overname. De verwachting bij Forfarmers is dat de goedkeuring er medio juni of juli zal zijn. Ook moeten de verschillende ondernemingsraden zich nog uitspreken.
Als de overname van BOCM Pauls een feit is, is daarmee het grootste voerbedrijf van Europa ontstaan met een afzet van 6,5 miljoen ton voer, 2,3 miljoen ton bijproducten, 2.500 medewerkers en een omzet van 6,6 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.