Home

Nieuws 1745 x bekeken

AUV verkoopt Eurovet en groothandels

Cuijk - De AUV Group verkoopt Eurovet Animal Health aan het Britse DechraPharmaceuticals en de groothandels aan het Amerikaanse Henry Schein. Daarmee is de holding van de coöperatie van ongeveer 2300 Nederlandse dierenartsen haar hoofdbestanddelen kwijt. De bedrijven zijn volgens directeur van Rens Dobbenburgh bij grotere concerns beter af.

Eurovet Animal Health geldt als één van de grotere Nederlandse producenten van diergeneesmiddelen. De onderneming behaalde in 2010 een omzet van ruim 70 miljoen euro waarvan ongeveer de helft met verkopen van onder meer wateroplosbare antibiotica en pijnstillers in de landbouw is gerealiseerd.
De groothandels van AUV verhandelen zowel middelen als instrumentarium en zijn goed voor een omzet van een kleine 200 miljoen euro. De ondernemingen zijn in Nederland, België en Duitsland actief. In het verleden is er wel kritiek geweest dat een dierenartsencoöperatie geen direct belang mag hebben bij de verkoop van middelen.Volgens Rens van Dobbenburgh, die samen met Tony Griffin de hoofddirectie van AUV Group vormt, betekent de deal in feite het opheffen van AUV Group. De onderneming heeft alleen nog een meerderheidsaandeel in Petplan, dat verzekeringen voor gezondheidsproblemen met gezelschapsdieren biedt.
“In het veterinaire veld vindt momenteel een ongekende consolidatie plaats. Eurovet heeft in Nederland en België een positie, maar heeft weinig groeiperspectief daarbuiten. In mindere mate geldt hetzelfde voor de groothandels. Uiteindelijk zijn beide bedrijven bij een grotere, internationale partij beter af.

Of registreer je om te kunnen reageren.