Home

Nieuws 266 x bekeken

600 miljoen dollar voor Ethiopische productie plantaardige oliën

Addis Abeba - De Saoedische miljardair Mohammed al-Amoudi wil de komende twee jaar 600 miljoen dollar (459 miljoen euro) investeren in de productie van plantaardige oliën in Ethiopië.

Dat meldt persbureau Bloomberg. Nu importeert het Afrikaanse land nog jaarlijks 250.000 ton palmolie uit Maleisië en zijn enkele miljoenen Ethiopiërs afhankelijk van voedselhulp.
Al-Amoudi, die zelf is geboren in Ethiopië, heeft volgens het zakenblad Forbes een vermogen van meer dan 12 miljard dollar. Al-Amoudi is eigenaar van Horizon Plantations, dat vorige maand een leasecontract voor 20.000 hectare akkerbouwgrond in Ethiopië aanging. Men wil onder meer palmolie en aardoliën gaan verbouwen.
Het Ethiopische ministerie van landbouw probeert 981.000 hectare te slijten aan internationale investeerders. Volgens de Amerikaanse NGO heeft het programma tot het verplicht verhuizen van een miljoen Ethiopische boerengezinnen geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.