Home

Nieuws

’Zzp’er zelf verantwoordelijk’

Den Haag – Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zijn zelf verantwoordelijk voor hun veiligheid op de werkplek. Dat stelt werkgeversorganisatie VNO-NCW en MKB Nederland in reactie op een uitspraak van de Hoge Raad in de zaak van een invalide geraakte zzp’er.

De Hoge Raad vernietigde onlangs de uitspraak van het hof in Arnhem, waarin de claim van deze zzp’er tegen zijn opdrachtgever was afgewezen. De Raad oordeelt dat de werkgever of opdrachtgever verantwoordelijk is voor de arbo-omstandigheden en verwijst de zaak naar het gerechtshof in Den Bosch.
VZZP, organisatie van zzp’ers, concludeert dat zelfstandigen zonder personeel nu dezelfde rechtsbescherming hebben als werknemers. De werkgeversorganisaties vinden het prematuur om nu al te stellen dat werkgevers voortaan dezelfde zorgplicht hebben voor werknemers en zzp’ers.

Of registreer je om te kunnen reageren.