Home

Nieuws

Zomertijd weer ingegaan

Rijswijk - De zomertijd is weer ingegaan. De klok is om twee uur 's nachts een uur vooruitgezet.

Het verzetten van de klok dient om beter te profiteren van natuurlijk daglicht. Als de zomertijd net is ingegaan, is het 's ochtends wat langer donker, maar 's avonds blijft het langer licht.
Of er echt op energie wordt bespaard, is al jaren onderwerp van discussie. Energiebedrijven schatten een paar jaar geleden dat de zomertijd zo'n 0,3 procent energiebesparing oplevert, maar critici vinden dat het amper iets oplevert. Zij zien alleen maar nadelen.
Zo raken sommige mensen ontregeld door het vooruitzetten van de klok. Vooral avondmensen en kinderen schijnen moeite te hebben om zich aan de nieuwe tijd aan te passen. Eind oktober gaat de klok weer een uur terug in alle landen van de Europese Unie.

Of registreer je om te kunnen reageren.