Home

Nieuws 451 x bekeken

Westfleisch: krap 9 procent meer varkens aan de haak en 14 procent hogere omzet

Münster – Vleesconcern Westfleisch heeft vorig jaar nogmaals meer varkens geslacht en mede daardoor de omzet met 14 procent opgekrikt naar 2,2 miljard euro. Dat heeft het in het Westfaalse Münster hoofdkantoor houdende bedrijf vandaag meegedeeld.

De verwerking van varkens (inclusief zeugen) zat fors in de lift, namelijk met een kleine 9 procent. Dat resulteert in een eindstand van 7,6 miljoen dieren. In de rundvleessectie van het bedrijf was sprake van een lichte groei van 0,4 procent. Concreet slachtte Westfleisch 369.220 runderen (inclusief kalveren). De totale vlees- en vleeswarenafzet groeide met 6,3 procent naar 883.000 ton.
De afzet buiten Duitsland liet afzonderlijk bekeken een plus zien van 14 procent. Het belang van de export nam daarmee verder toe. Bijna 52 procent van de door het concern geslachte varkens werd vorig jaar in de vorm van vlees en vleeswaren geëxporteerd, zo illustreert het concern deze ontwikkeling.
De contractleveranciers krijgen over 2011 voor vleesvarkens een nabetaling (’Sonderbonus’ ofwel speciale bonus) van 60 cent: 50 procent meer dan in 2010. In totaal keert Westfleisch 3,4 miljoen euro aan bonussen uit aan de leveranciers. De helft daarvan blijft in het concern op de persoonlijke ledenrekeningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.