Home

Nieuws 278 x bekeken

Westervoortbrug wordt aangepast voor landbouwverkeer

Den Haag – De Westervoortbrug bij het Gelderse Westervoort wordt aangepast zodat landbouwverkeer weer normaal over de brug kan. Dat heeft minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) besloten.

De 90 cm hoge afscherming aan weerskanten van de rijbaan worden vervangen voor een lage rand, waardoor brede voertuigen gebruik kunnen blijven maken van de brug. Rijkswaterstaat plaatst verkeerslichten waardoor deze landbouwvoertuigen over de brug geleid kunnen worden. De aanpassing wordt betaald door het ministerie.
Het aanpassen van de brug gebeurt binnen een tot enkele maanden. Zolang blijven de verkeersregelaars nog actief voor de begeleiding van het agrarisch verkeer.
In augustus 2011 heeft Rijkswaterstaat de Westervoortsebrug na de renovatie weer opengesteld voor het verkeer, waarna duidelijk werd dat landbouwverkeer niet tegelijk met tegenliggend verkeer over de brug kan. Verkeersbegeleiders leggen het overige verkeer nu stil als een breed landbouwvoertuig over de brug wil.

Of registreer je om te kunnen reageren.