Home

Nieuws

Wereldhandel in bont stijgt sterk

Surrey – De internationale bonthandel is het afgelopen jaar met 7 procent gegroeid.

De totale wereldhandel beslaat een bedrag van 15 miljard dollar (11 miljard euro), waarvan 4,5 miljard dollar (3,4 miljard euro) in de Europese Unie.
Dat meldt de internationale bonthandelsfederatie FTF. Volgens de federatie is de omzet in bont sinds 2001 met 70 procent gegroeid. Het zijn vooral de opkomende Aziatische markten in China, Hong Kong en Korea die verantwoordelijk zijn voor deze groei.
Door de hoge prijzen voor pelzen, is de geldelijke omzet in Noord-Amerika en in Europa gegroeid. In Noord-Amerika is de omzet weer terug op het niveau van voor de crisis met bijna 1 miljard dollar (750 miljoen euro) op jaarbasis.

Of registreer je om te kunnen reageren.