Home

Nieuws 3216 x bekeken

Waterschap controleert mestvrije zone

Sittard – Het Limburgse Waterschap Roer en Overmaas gaat de komende maanden de naleving van de teelt-, spuit- en mestvrije zones langs beken controleren.

Medewerkers van het waterschap controleren dan 200 kilometer aangewezen beken in Zuid- en Midden-Limburg vanuit de lucht. Zij spotten vanuit de helikopter verdachte plekken en gaan vervolgens op de grond op nader onderzoek uit. Hiervan is ongeveer 115 kilometer landbouwgrond, 40 kilometer natuur en 44 kilometer overig grondgebruik.
Langs natuurlijke beken geldt een teelt- en mestvrije zone van 5 meter. De maatregelen zijn bedoeld om te zorgen dat er geen giftige stoffen in het oppervlaktewater terecht komen die de waterkwaliteit en het leven in en aan het water negatief beïnvloeden.
In 2011 heeft het waterschap geen overtredingen geconstateerd naar aanleiding van de controle van de vijf meter-zones.

Of registreer je om te kunnen reageren.