Home

Nieuws 277 x bekeken

Waarde Duitse landbouw- en voedingsexport groeit

Berlijn – De waarde van de Duitse export van landbouwgrondstoffen en voedingsproducten is vorig jaar dankzij hogere prijzen ten opzichte van 2010 met 8,3 procent toegenomen naar rond de 60 miljard euro. Dat meldt het landbouwministerie in Berlijn.

Het groeitempo van 2011 ligt volgens deze nog als voorlopig geldende cijfers daarmee op het niveau van het voorafgaande jaar, stelt staatssecretaris Gerd Müller vast. Qua volume boette de export alles bij elkaar genomen echter in. Müller gaat ervan uit dat het ook in het lopende jaar moeilijk wordt om meer te verkopen. ”De waarde zal daarom niet meer in die mate toenemen als in vorige jaren,” verwacht de staatssecretaris.
Over vorig jaar noteert het ministerie bij vlees- en vleeswaren en zuivel een groei van respectievelijk 7,3 procent en 10,7 procent. De export naar de EU-partners vertoonde een plus van 5,8 procent. Buiten de EU zetten de Duitsers 17,4 procent meer om.Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.