Home

Nieuws 663 x bekeken 1 reactie

Vrijspraak voor vermeende illegale ganzenjacht

Arnhem – Het gerechtshof in Arnhem heeft een jager vrijgesproken van het schieten op grauwe ganzen en kolganzen.

De jager had in de provincie Utrecht geschoten op een vlucht ganzen, waarbij hij naar eigen zeggen gericht en geschoten had op een (bejaagbare) Canadese gans.
Een opsporingsambtenaar die op enkele honderden meters afstand bekeek wat de jager deed, oordeelde dat er geen Canadese ganzen bij waren, maar wel beschermde kolganzen en grauwe ganzen.
Het hof achtte niet bewezen dat de jager geschoten had op de beschermde kolgans of de grauwe gans. Het valt volgens het hof niet uit te sluiten dat er ook Canadese ganzen tussen vlogen. Bovendien was het wapen van de jager precies genoeg om een Canadese gans in een groep ganzen op een afstand van ongeveer veertig meter te kunnen raken.

Eén reactie

  • piet de jager

    de vosjes Joep, Loes en Tim mogen zich van het faunafonds, Sovon en bureau Mulder- natuurlijk gaan uitleven op de broedende ganzen. Maakt niet uit welke ganzensoort. Broedende eenden, fazanten, patrijzen of weidevogels: ook goed. Maken ze het leven van de laatste wezels en hermelijnen zuur? geen probleem. Want dit is natuur!
    En er zijn zooveel grauwe ganzen teveel omdat de Flora- en Faunawet de jacht op ganzen in beginsel verbood. Als een weidelijk jager, die zich verre houdt van dit soort zaken, gaat jagen dan wordt hij dus in de gaten gehouden door handhaving en opsporingsambtenaar of hij zich wel aan de regeltjes houdt. En regeltjes , die zijn er nogal wat voor de hedendaagse jager. Dat kan natuurlijk alleen maar in Nederland zijn waar de jachthaters en de dierenknuffelaars de scepter zwaaien. Hoe lang moet dit nog zo doorgaan?

Of registreer je om te kunnen reageren.