Home

Nieuws 249 x bekeken

'Voorlopig geen aanscherping registratie co-vergistingsproducten'

Den Haag - Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu vindt nieuwe registratieverplichtingen voor co-producten die in biogasinstallaties worden toegevoegd niet wenselijk.

Dat zegt hij in reactie op vragen van PvdA-Kamerlid Sjoera Dikkers. “Gelet op het streven om de administratieve lasten voor het bedrijfsleven te verlichten, vind ik nieuwe registratieverplichtingen niet echt wenselijk. Ook ben ik nog niet overtuigd van de noodzaak hiertoe”, aldus Atsma. Hij wil de mogelijkheid van extra maatregelen wel open houden als in de toekomst blijkt dat de andere middelen geen soelaas bieden.
Dikkers pleitte voor hardere maatregelen tegen het bijmengen van co-producten in co-vergistingsinstallaties, nadat uit onderzoek van de VWA blijkt dat zes van de acht bedrijven op dit punt in overtreding waren.
Atsma laat weten dat er vervolgonderzoek komt naar de naleving, na het doorvoeren van de voorgenomen de wijzigingen van de positieve lijst van stoffen die in de vergister mogen. Het ministerie werkt aan nieuwe regelgeving voor het toelaten van co-producten in vergistingsinstallaties. Hiermee moeten meer producten worden toegelaten in biogasinstallaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.