Home

Nieuws 686 x bekeken

Verhagen: salaris directie Floriade onder Balkenendenorm

Den Haag – Het salaris van de twee directeuren van de Floriade bedraagt niet meer dan de Balkenendenorm. Dat schrijft minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van vragen van de PvdA.

Uit het in december uitgelekte jaarverslag van de Floriade blijkt dat de tweekoppige directie in 2010 samen ruim 500.000 aan loon opstreek. De Balkenendenorm, die overeenkomt met een gemiddeld ministerssalaris, bedroeg in dat jaar 193.000 euro.
Niettemin heeft de Floriade aan Verhagen gemeld dat het loon van de directeuren niet boven de norm uitkomt. Bovendien is zij daar niet aan gehouden, omdat het geen publieke of semipublieke organisatie is. Voor Verhagen, die vindt dat geen sprake is van een ’bovenmatige vergoeding’, is daarmee de kous af.

Of registreer je om te kunnen reageren.