Home

Nieuws

Verhagen: meer snelgroeiende bedrijven door topsectorenbeleid

Den Haag – Het topsectorenbeleid van het kabinet zal leiden tot meer snelgroeiende bedrijven. Dat verwacht minister Maxime Verhagen van Economische Zaken.

Hij reageert hiermee op onderzoek van EIM.
Uit onderzoek blijkt dat het aantal snelgroeiende bedrijven op basis van omzet in de topsectoren met 21 procent hoger ligt dan bij andere sectoren (18 procent). Met name de creatieve industrie en de energiesector scoren goed op omzet. Als het gaat om groei op het gebied van werkgelegenheid is het aandeel snel groeiende bedrijven in de niet-topsectoren met 14 procent hoger dan in de topsectoren (11 procent). De meer arbeidsintensieve sector agrofood scoort vooral goed op basis van werkgelegenheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.