Home

Nieuws

Vergrijzing in landbouw het grootst

Den Haag - De gemiddelde leeftijd van werkenden in de landbouw en visserij ligt op 44 jaar.

Dat is het hoogst van alle sectoren in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS.
De gemiddelde leeftijd van de werkzame beroepsbevolking is in 2011 verder opgelopen tot ruim 41 jaar. Begin jaren negentig lag het gemiddelde nog op 36 jaar. In de landbouwsector lag tien jaar geleden de gemiddelde leeftijd nog op ruim 41 jaar. Het laagste gemiddelde met ruim 34 jaar ligt in de horeca.
In alle bedrijfstakken is de gemiddelde leeftijd tussen 1990 en 2010 opgelopen. De stijging was met zeven jaar het grootst bij het openbaar bestuur en de overheidsdiensten. In de landbouwsector steeg de gemiddelde leeftijd van de werkenden met ruim drie jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.