Home

Nieuws 2 reacties

Vergister Heeten opnieuw failliet

Utrecht - De rechtbank in Utrecht heeft het faillissement uitgesproken van BMEC Salland, de biogasinstallatie in Heeten.

Langere tijd kampte de vergistingsinstallatie met een moeilijke financiële situatie. In 2010 ging Biogreen ook al failliet. De installatie werd toen overgenomen door Bieleveld Bio-energie van Henk Nijman,  waarmee de installatie een doorstart kon maken.
Het vergistingsbedrijf Biogreen in het Overijsselse Heeten is als coöperatie opgericht door honderd varkenshouders die gezamenlijk de mestverwerking wilden regelen, onder andere met een gegarandeerde afname van de mest. Het bedrijf is een van de acht deelnemers van de pilot mineralenconcentraat, waarbij kunstmestvervangers worden geproduceerd uit dierlijke mest.
De installatie wordt gezien als een van de voorbeeldprojecten op het gebied van vergisting. Tegelijkertijd is er vanuit de omgeving veel kritiek op de vergister. Omwonenden klagen over stankoverlast.
Bieleveld Bio-energie nam in 2010 de boedel van Biogreen over met inbegrip van alle installaties en bedrijfsuitrustingen en voorraden voor een bedrag van zo’n drie miljoen euro.

Laatste reacties

  • Oldenziel makelaars

    welke vergister in Veendam? waar staat deze

  • Sjaak

    Het is in ieder geval een voorbeeldproject...dat men er van mag leren!

Of registreer je om te kunnen reageren.