Home

Nieuws

UvW positief over brede steun behoud waterschappen

Den Haag – De Unie van Waterschappen (UvW) is positief over de brede steun vanuit de overheid voor behoud van de waterschappen.

Voorzitter Peter Glas van de Unie van Waterschappen bedankt het Inter Provinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voor hun steun in de discussie over het afschaffen van de waterschappen. ”Werk in uitvoering gaat immers boven structuurdiscussie. En wij zijn van het werk”, aldus Glas. De voorzitter erkent dat de waterschappen weinig vrienden hebben in politiek Den Haag. ”We moeten meer investeren in politiek draagvlak.”
Glas benadrukt dat de waterschappen actiegerichte overheden zijn. ”Ons land zou er bertoerd voor staan als wij onze taken zouden verzaken. We investeren per jaar meer dan één miljard in nieuwe werken. We hebben een belangrijke maatschappelijke functie, dat werd in januari weer duidelijk tijdens de wateroverlast.”
Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu gaf eerder al aan dat hij voor behoud van de waterschappen is. Kroonprins Willem Alexander, tevens voorzitter van de Adviescommissie Water, benadrukte het belang van behoud van de waterschappen maandag ook tijdens de Waterschapsdag in Den Haag.
Meerdere politieke partijen pleiten voor het opheffen van de waterschappen. De taken van de waterschappen moeten dan worden ondergebracht bij provincies en gemeenten.

Of registreer je om te kunnen reageren.