Home

Nieuws

Traceringssysteem van Tönnies komt voor hele voedingsbranche beschikbaar

Rheda-Wiedenbrück – Vleesconcern Tönnies verkoopt zijn door het dochterbedrijf Tillman’s ontwikkelde herkomstraceringssysteem F-Trace aan het standaardiseringstechnologieconcern GS1 Germany. Het systeem op basis waarvan met een smartphone een code op de verpakking kan worden gescand, komt daardoor voor de hele voedingsbranche beschikbaar.

GS1 Germany is tevens van plan het systeem buiten Duitsland aan de man te brengen. Met de code kunnen online allerlei gegevens over het product worden opgeroepen, waaronder behalve bijvoorbeeld de productievestiging ook de datum en het exacte tijdstip van de verpakking enzovoorts. Voor de distributeurs is dat ook handig, omdat in geval van problemen met een product nauwkeuriger kan worden bepaald welke partij teruggeroepen moet worden.
Overigens maakt onder andere Tönnies-mededinger Westfleisch nu al gebruik van T-Trace.

Of registreer je om te kunnen reageren.