Home

Nieuws

Toegangsbrug naar de Floriade geopend

Op Fresh Park Venlo is op 9 maart de voetgangersbrug tussen Venlo GreenPark en Fresh Park Venlo geopend. Wethouder Ingrid Voncken, bestuurslid van Regio Venlo, de heer Remco Reisinger van Stimulus en de heer Paul Beck, directeur van de Floriade, openden de brug met het doorknippen van een banner, waarmee twee brugwachters de brug afschermden. Na speeches van de heer Beck (directeur Floriade), de heer Linssen (directeur Venlo GreenPark) en de heer Extra  (Gerard Extra Architect), leidden twee bloemenmeisjes de groep via een bloemenpad naar de brug voor de eerste “walk over”.

Deze brug vormt de exclusieve hoofdtoegang tot het Floriadeterrein. Alle Floriadebezoekers zullen via deze brug het Floriadeterrein bereiken. Na de Floriade is de brug de verbinding tussen Venlo GreenPark en Fresh Park Venlo. De brug vormt een fysieke verbinding tussen de twee parken, maar staat ook voor de verbinding tussen kennis & innovatie en verwerken & vermarkten van “food, fresh en flowers”. Na de Floriade is de brug openbaar toegankelijk voor voetgangers en fietsers door een aansluiting op het regionale fietsnet en diverse wandelroutes.

De stalen brug van 120 meter lang, met een overspanning van 60 meter en een gewicht van 154 ton, is uniek in Nederland, omdat er sprake is van een hoofdoverspanning zonder tussensteunpunt. Ballast Nedam verzorgde de bouw en uitvoering van de brug. Het ontwerp is afkomstig van Edwin Megens van Movares, in samenwerking met Gerard Extra Architect. Bij het ontwerp is maximaal rekening gehouden met duurzaamheids- en C2C-principes. Het gebruikte materiaal (staal, hout, beton en kunststof) is volledig recyclebaar. De wanden van de onderdoorgang naar de brug zijn gemaakt met het ter plaatse aanwezige bodemmateriaal (betonietwanden).

De brug is gerealiseerd in opdracht van Venlo GreenPark en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in het kader van OP-Zuid.

Boerderij Vandaag

Of registreer je om te kunnen reageren.