Home

Nieuws 249 x bekeken

Tekenradar geeft inzicht in activiteit teken

Bilthoven – Op de speciale tekenradar, een initiatief van het RIVM en de Wageningen Universiteit, kan precies worden gezien waar de teken zich huishouden en hoe actief ze zijn.

De tekenradar is onderdeel van de Week van de Teek die van 26 maart tot en met 1 april 2012 plaatsvindt. Deze wordt jaarlijks in het vroege voorjaar georganiseerd door een groep landelijke samenwerkende organisaties.
Volgens bioloog Arnold van Vliet is de tekenradar bedoeld om het activiteitsniveau van de teken in Nederland te volgen. ”Het is niet bedoeld om de gebieden waar teken zich bevinden te vermijden. We adviseren dat bezoekers van deze natuurgebieden naderhand een tekencontrole bij zichzelf doen om te voorkomen dat ze de ziekte van Lyme oplopen”, aldus Van Vliet.
Volgens de bioloog zijn de teken het meest actief rond eind april, begin mei. ”Met de tekenradar hopen we ook meer inzicht te krijgen hoe de ziekte van Lyme zich ontwikkelt. Als mensen een tekenbeet hebben opgelopen kunnen ze dit melden op de tekenradar”, aldus Van Vliet.

Of registreer je om te kunnen reageren.