Home

Nieuws 2198 x bekeken 4 reacties

Stadslandbouwbedrijf in Rotterdam

Rotterdam - Op een oud rangeerterrein bij het Marconiplein in Rotterdam zijn woensdag de bouw en aanleg van stadslandbouwbedrijf ‘Uit eigen stad’ van start gegaan.

Het idee achter het stadslandbouwbedrijf is om de stadsbewoner weer dichter bij de oorsprong van zijn eten te brengen.

‘Uit eigen stad’ zou het eerste grote stadslandbouwbedrijf van Europa zijn. Het is de bedoeling het bedrijf rendabel te maken. Wel is een startbedrag van 1,1 miljoen euro nodig om onder meer de eerste vier braakliggende terreinen in de stad te ontwikkelen voor landbouw. "Buiten de stad heb je al snel grond die direct geschikt is voor landbouw, maar in de stad moet je die eerst bewerken'', licht een woordvoerster toe.

Het stadslandbouwbedrijf is naast drie andere ideeën in de race voor hét stadsinitiatief. Maandag wordt bekend wie deze strijd wint.

Laatste reacties

 • Mels

  Mag ik mijn start bedrag met terugwerkende kracht opeisen,ik vraag maar 25 procent van dat bedrag,275000euro is genoeg,ik boer tenslotte al 11 jaar zonder subsidie en ook op grond die elk jaar weer geschikt gemaakt moet worden.Er gaat hier weer eens iemand met een zak geld aan de haal.....Hier koop je in onze regio ongeveer 20Ha voor....

 • agri2

  Op zolders, in oude bedrijfsgebouwen enz. enz. wordt in de stad al best veel aan 'stadslandbouw' gedaan. Als er maar voldoende 'gratis' stroom aanwezig is.

 • Houwers

  Zet je toch een rits zonnecollectoren op het dak ............gratis stroom!

 • Peter1125

  haha, die grond klaarmaken zal wel lukken, de grootste uitdaging is eerder hoe je al dat geld ooit opkrijgt...

Of registreer je om te kunnen reageren.