Home

Nieuws 597 x bekeken

Speculatiegrond niet onttrokken aan ruilverkaveling

Rijssen - De Landinrichtingscommissie hoeft grond die uit speculatieve overwegingen is aangekocht niet buiten de ruilverkaveling houden of toe te delen aan de voormalig eigenaar.

Dat heeft de rechtbank in Almelo besloten.
De voormalig eigenaar van ruim 8 hectare grond in de nabijheid van Nijverdal heeft bezwaren tegen de akte van toedeling in de Ruilverkaveling Rijssen. De grond is in 2004 verkocht aan Projectontwikkeling Nijverdal, met het oog op een mogelijke bestemmingsplanwijziging in de toekomst. Die verwachting was gebaseerd op de gemeentelijkse structuurvisie, waarin de grond was aangewezen als een mogelijk zoekgebied voor woningbouw.
Op dit moment heeft de grond echter nog steeds een agrarische bestemming. Volgens de rechter zijn er geen redenen de grond aan de ruilverkaveling te onttrekken, of bij de akte van toedeling de grond toe te wijzen aan de vorige eigenaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.