Home

Nieuws 1489 x bekeken

Spaans landbouwministerie investeert in blusvliegtuigen

Madrid - Het Spaanse ministerie van landbouw, voeding en milieu investeert zo'n 16,7 miljoen euro in blusvliegtuigen. Het ministerie krijgt zo voor de komende twee zomers de beschikking over vijftien blusvliegtuigen in de strijd tegen grote bosbranden.

Dat meldt de Spaanse website Agroinformacion.com. Spanje kampt momenteel met droogte. Het heeft in sommige delen van het land sinds oktober niet meer geregend. Volgens het Spaanse weerinstituut zijn de afgelopen drie maanden de droogste sinds 1940 geweest. Bovendien neemt de kans op bosbranden toe. Die hebben al honderden hectare land verwoest.

Volgens de Spaanse boerenorganisatie Asaja zullen boeren in de Noord-Spaanse regio Aragon 1,3 miljard euro verliezen door de droogte.

Of registreer je om te kunnen reageren.