Home

Nieuws

Snellere test voor MRSA ontwikkeld

Baarn – Wetenschappers van de Edinburgh University hebben een test ontwikkeld, waarmee bepaald kan worden of een wond geïnfecteerd is met de MRSA-bacterie. Deze test lijkt sneller en goedkoper dan de huidige varianten. Dat meldt Gezondheidsnet.

De test werkt met een monster van de wond of het wondvocht, dat wordt geanalyseerd met behulp van een strip met elektrische sensoren die de MRSA kan detecteren. Momenteel moeten de monsters nog behandeld worden in een laboratorium, om de hoeveelheid bacteriën te vergroten.
In de toekomst hopen de onderzoekers de meetstrip gevoeliger te maken. Op die manier kan de aanwezigheid van de bacterie snel worden vastgesteld, waardoor patiënten ook direct behandeld kunnen worden. De huidige tests voor MRSA in het laboratorium duren op zijn minst een dag.

Of registreer je om te kunnen reageren.