Home

Nieuws 312 x bekeken

Regen jaagt Moerdijk op kosten na brand

Moerdijk – De gemeente Moerdijk moet weer de portemonnee trekken voor kosten als gevolg van de grote brand bij Chemie-Pack.

Het college van Moerdijk vraagt de gemeenteraad morgen om een extra krediet van bijna 1 miljoen euro beschikbaar te stellen omdat kosten van opslag en afvoer van regenwater veel hoger uitvallen door de natte decembermaand. Voorkomen moet worden dat gif met het regenwater in de bodem terechtkomt.
De totale kosten die de gemeente heeft gemaakt komen tot dusver uit op 8,1 miljoen euro, terwijl voorzichtig rekening was gehouden met ongeveer 12,5 miljoen euro. De gemeente houdt nog rekening met een half tot 1 miljoen euro voor het opruimen van een vloeistofdichte vloer op het terrein van het afgebrande en failliet verklaarde bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.