Home

Nieuws 547 x bekeken

Rabobank: ’geen volumegroei detailhandel voeding’

Utrecht – De supermarkten en speciaalzaken in voeding verkopen qua volume in 2012 net zoveel als in 2011.

De prijs van voeding zal gemiddeld wel 1,5 procent stijgen. Dat schrijft Rabobank in een sectorprognose. Consumenten ’blijven’ eten, aldus de bank, maar kiezen wel steeds meer voor goedkopere aanbieders en producten.
De Rabobank verwacht voor de meeste sectoren in de komende jaren een geringe economische groei en voor dit jaar een krimp van 0,75 procent. De exportmotor draait volgens de bank niet naar behoren, de consument houdt de hand op de knip en de overheid bezuinigt.
De voedingssector wordt volgens de bank niet zo ernstig geraakt als de meeste andere sectoren, maar krijgt ook weinig kans marges te verbreden.

Of registreer je om te kunnen reageren.