Home

Nieuws

Raad van State haalt streep door jacht op nijlgans

Den Haag - De provincie Noord-Holland heeft vorig jaar ten onrechte vergunning afgegeven voor de jacht op nijlganzen.

De Raad van State heeft een uitspraak van de rechtbank Haarlem bevestigd, waarin de vergunning voor die jacht onderuit werd gehaald.
Volgens de Raad van State heeft de provincie onvoldoende gemotiveerd en aangetoond dat de nijlgans omvangrijke schade veroorzaakt in de landbouw. Volgens de rechter zijn de cijfers van de provincie over mogelijke gewasschade gebaseerd op theoretische berekeningen.
De Faunabeheereenheid Noord-Holland was tegen de uitspraak van de rechter in Haarlem in beroep gegaan. In eerste instantie had de Stichting Faunabescherming bezwaar gemaakt tegen de jacht op nijlganzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.