Home

Nieuws 331 x bekeken

Raad maakt Boxtel schaliegasvrij

Boxtel - Boxtel is maandagavond door de gemeenteraad uitgeroepen tot schaliegasvrije gemeente.

De coalitiepartijen dienden samen met de SP een motie in om zich uit te spreken tegen proefboringen. Die motie werd door de aanwezigen unaniem aangenomen.
Boxtel is een van de twee Brabantse gemeenten die het Britse bedrijf Cuadrilla op het oog heeft voor een proefboring. Het college van B en W had een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan verleend, maar de rechter verwees die eerder al naar de prullenbak. Inmiddels is duidelijk geworden dat onder Boxtelaren nauwelijks draagvlak is voor de proefboringen.
Boren naar schaliegas is omstreden omdat de gevolgen voor mens en milieu niet duidelijk zijn. Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) laat onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Cuadrilla gaf vorige week nog aan de uitkomsten daarvan te willen afwachten en daarna wellicht een nieuwe vergunning te willen aanvragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.