Home

Nieuws 299 x bekeken

RIVM ontvangt iets minder MRSA-isolaten

Bilthoven – In de eerste maand van dit jaar zijn er minder MRSA-isolaten binnengekomen bij het RIVM, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de resultaten van de nationale surveillance van MRSA-infecties.

In januari 2012 werden er 183 MRSA-isolaten opgestuurd voor analyse. In januari 2011 waren dit er 214. Ook het aandeel veegerelateerde MRSA-isolaten was iets minder (83 in vergelijking met 95). Het aantal buitenland gerelateerde isolaten was onveranderd ten opzichte van vorig jaar (3 isolaten).

Het RIVM verzamelt al ruim twintig jaar epidemiologische en microbiologische gegevens over MRSA (de nationale surveillance) om het beleid met betrekking tot de bestrijding steeds te kunnen te evalueren.

Of registreer je om te kunnen reageren.