Home

Nieuws 3573 x bekeken

Provinciale verordening maakt groei agrariërs in Zeewolde onmogelijk

Zeewolde – De gemeente Zeewolde houdt op basis van een oude verordening vast aan een bouwstop voor agrariërs.

De Raad van State besloot eerder tot vernietiging van het inpassingsplan voor het natuurgebied Oostvaarderswold. Vijf tot tien boeren benaderden direct maar tevergeefs de gemeente voor een bouwvergunning.
”Helaas kunnen we nog geen bouw toestaan”, meldt beleidsmedewerker André Vader van de gemeente. Hij wijst op de provinciale verordening groenblauwe zone, ingegaan op juni 2008. Volgens Vader is deze van kracht gebleven ook met het inpassingsplan en blijft deze van kracht tenzij de politiek anders besluit. Belangenorganisatie LTO Noord bestudeert de verordening.
Een melkveehouder die zijn strostal met veertig plaatsen wil uitbreiden is teleurgesteld. ”Blijkbaar moeten agrariërs nu weer wachten tot het provinciebestuur met nieuwe plannen voor het gebied komt. Ik vrees dat het zomaar weer een jaar kan duren voordat iets mogelijk is, of we te horen krijgen dat er toch verplaatst moet worden.”
Zeewolde is volgens Vader de meest agrarische gemeente die worden geraakt door het besluit. De overige gemeenten zijn Almere en Lelystad.

Of registreer je om te kunnen reageren.